nedeľa 28. júla 2013

Ne téríts el

Mininovella I.


Higgyétek el, hogy régen feladtam már, de még mindig a léghajón végzem a délelőtti tornát.
Kilátás, az minimális, a padlódeszka közti rés tárja elém a táj legszebb kilátását, fűrészt meg nem csomagoltam...tudniilllik nem fért be a papírzacskóba, az rosszabb gyomorbajokra van tartogatva...letéve tartogatva...
Hisz többre nincs merszem, mert a szemeim magasan vannak, ezerháromszáztizenöt - hetvenhat méter a tenger felett, hétszázhetvenhét kilométer távolság a tenger mellett.Pontosan erre repülök, hajózok ...tengert emlegetve s hajót víznélküli evezés, léghajózás.Jó estét kívánok, reggel meg jó reggelt bajnok.
Térkép nélküli kényszerhatár, csöbörkotyvasztás, bokoridéző görbe államhatárkő, vagyis bodzafa, akácösvény, ez a határ.A szántás a határ.A szántás-vetés magasból a legszebb, pontosan látható, hogy a szomszéd meg van fosztva valamennyi területtől.Csakhogy ez szomszéd állam, nem Dezső bátya, aki diptszert háborút nem indít, számítógépes fénykép kinyomtatott, puskaporos golyókat emiatt nem dobál át.Na jó, iszok egy kortyot, a benzinkút a határ és kész.
A nafta magyar, a benzin szlovák vagy szlovák a diesel, a benzin magyar.Neem, inkább magyar legyen a nafta, több mezőgazdasági gép található erre, kenyérnek való legelő, gépek.
Apropó, az első magyar falut katasztrófa vagyis terrortámadás érte, falunapkor elvették a vizet.
Az ivóvizet, nem ivóvíz helyettesítette flakonokba tölthető,mosogatásra szántat.Vagy pulykaitatásra :) Tudniillik, ma már ez is támadásnak számít.A bankrabló sem lóháton jár és fekete kendővel az arcán jár, elég hozzá ügyesség és világcsatlakozás.Rod Belton a vadnyugaton még küzdött a lopott pénzéért.Rosszkor született.
Ebben a lebegésben el ne feledjem, hogy babalátogatóba repülök Somogyvárra.A gyermek 24 éves, picit elkéstem vele, de nagyon remélem, hogy a kis rékli meg a cipegő tipegő jó nosztalgikus ajándék lesz.Nézzük az időt, Balaton órákra elgondolkodtat, meleg van, tenger van.Magyar tenger van.Kézifék egy tuskó, kosaram, ha kiköp, jaj jajjaaaaajj.Kapok egy nyári meleg fürdőt.

                                                                                               Kovács Róbert

2 komentáre:

  1. ...néhány sora ennek a kis történetnek megnevettetett :))))
    pl. ..."a gyermek 24 éves..." stb.
    jó kis üde történet, köszi :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. meg nem történt elvont történet,.nekem tetszik,neked is, és remélem másoknak is:)) ....köszi:)

    OdpovedaťOdstrániť