piatok 10. januára 2014

Portalanítás



Ne legyünk meglepve, ha egy kis katasztrófás portalanítással fűszerezzük az évkezdést :)
...mert hogy is induljon az új esztendő? Pozitívan. Hát bele lehet temetkezni a következő sorokba.




Sehol egy forgórendszer.Nincs kockatabletta, csak táblagép, vizes kanapé vagy egy kisebb balhé, balhé, amikor  a rendszer ellen gyertyával léptél, a tömeg a háttérben egy összetett  fénykép,. Csak te vagy az igazi...az igazi ááááááám                           most vagy az igazi, mosogató igazgató.
Léptekkel  mérték valaha a látóhatárt,épületek irányítottak stop táblával és financok tv -ztek a melegben, látóhatár, ezt elhiszi ki zabot zabál, zabpelyhet papál.héééé galagonya vadul nő vagy növekszik, férfi meg fekszik, sátor alatt egy férfi fekszik, jobb kezével egy tuskón kaszát kalapál.
Csibész sárga mandula szemű vékony tájföldi,kinek tán Dalajláma  a humoristája,talicskát nem venne a kezébe, az itteni ember meg véres verejtéket izzadhat, akkor sem lesz megelégedve  a felesége, ő szintén megelégelte  a mindennapi paprikás krumplit, Nemmegmondtam, na nemmegmondtam,hogy a paprikás krumplitól nő a férfi és  férfi a nő.Hát igen, férfi a munkából ki nem látszik, a nő füstölget és iszik.
Egy mesterséges beavatkozással meglopták a becsület ellenőrét, elvitték a fél szakállát,  az arca másoldaláról meg a bajszát.Simon Lajosnak a fia volt az, nem az akit..., hanem aki fosztogatott.
Becsületes tolvaj volt, a templom javait meghagyta,de nem magának,. Meg magácskának sem –szép jó napot,kezét csókolomJ.tessék csak mondani, merre van a legközelebbi  McDonalds?Kaposváron a Berzsenyi utcában!!!értem,......értem.Nem értem,olyan messze?de majd stoppolok.Így reagált Lajcsi.
A legjobb karácsonyi ajándék egy húsvéti nyuszi.Legalább elgondolkodtatja a megajándékozottat, hogy jó helyen jár-e?!? ez a föld, vagy a hold? ??      ez egy álom  és én vagyok a veszett álmod karácsonyi nyuszija, kinek magyarázattal tartozol minden mozdulatodról, minden bűnös gondolatod büntetendő , de büntetésed nálam letölthető. De jó?!?Nem kérek egy tál paprikás krumplit, hanem kettőt.
Rosszkor gondoltam meg a levegőbehajtást, mert ködös az idő vagy két hete. Így portalanítom a tüdőmet, gyomrom  egy kis kisüstivel.



                                                                                    jaKovács Róbert 

2 komentáre:

  1. Felpezsdítettek ezek a sorok rendesen.Ez kell, nem a kesergés.Olyan jól esett, köszönöm. A végén a kisüsti csak úgy melegíti a gyomromat :)Hát egészségünkre, az új évre!

    Gratulálok a soraidhoz Róbert!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Egészségunkre,portalanítjuk a gyomrunkat.Nagyon köszönöm a pozitív fogadtatást az új esztendőben, és nagyon remélem az idén is majd sok sok "finom"írásal legyunk majd láthatók:)) és értékesek:) Köszönöm kedves Ágnes .:)

    OdpovedaťOdstrániť