streda 26. februára 2014

Alternatív utazás térben és időben


   A kutya fáját !!!..kutyának lenni Soha! Nem értem meg azokat, akik súlytalan kérdéseket kérdeznek értelmes válaszokat várván: nehéz gyapjút hordoz magán a bárány. Na jó, ez most passzolt ide, de ez nem így van.  Céklát készít, a fagyasztóban főzi órákig a karbon csöpögő, gondolatterhelő norvég vendég. Náluk most van nyár, ezért még éjszakára is a ventillátor hűti a szoba melegét. Sivatagot lát az újságban, a magyar tévé is ezt adta. Kényszeríti magát, ha tetőre kell másznia, a létrát a sivatagi norvég homokba kell beleszúrnia. És jobb-bal lépésekkel folyamatosan emelkedik, emelkedik már az ár is.  Megszeppenve követi már az akváriumi halacskát, a nílusi krokodilt, Floridán a sarasotai utakat, átkelő táblákat, miniszoknyákat, az amerikai magyar lányokat, sétahajókat, kakaslevesben a tarajakat, lyukas páncélokat, színes kopertákat, röviditalozókat, mesélő idegbajosokat.      Sarasota vagy Sárospatak, ügyes búvárkodó szalmakalap, férfiak és nők vannak, ülnek-élnek ott is. Keleten, ahogy a Nap kel, ott ülnek a napon a naplopók. De szerencsére mire lenyugszik, addig nem térítik, nem lopják el.
    Azt a kutya fáját !!! Egy régi faxgép szétszedte a betűket,, a városházán meg a technika őket összerakta..Az állt benne, hogy a tejfelt csak desztillált vízzel lehet hígítani, meg kell várni az esős időt. Közép-európai időjárásjelentés most nincs, lábmosás is elmarad.
Kapás volt a tó szélén, elkapták a feketén halászni vágyókat, kopás meg a farmergyárban...téglával előkoptatták a brigádisták a nadrágokat. Egy vidéki szellem megjósolta, hogy 2027-ben minden üzletközpontban kapható lesz Sajtinibid név alatt futó gyógyasztal. Ez egy mindent tudó, minden betegséget kigyógyító robotasztal,.elég ráfeküdni, beprogramozni és akár komoly operációs beavatkozásokat is robotiasan véghez visz. A végén pakolás és mehet az ágy alá.
A műcsarnokban kiállítás volt, a sportcsatornán nézték az éjjeliőrök, ahogy szabálytalanság miatt kiállították a spanyol menő bajnokot. Ez felháborító.
Ma már tovább nincs utazás.


                                                                                    jaKovács Róbert

2 komentáre:

  1. ...ennyi helyet bejárni és ennyi mindent ilyen mókásan nevén nevezni....ez tanulhatatlan...ez a gyógyasztal embertelen jó, én is szeretnék egy ilyet:)))))már csak a neve miatt is:)))
    köszönöm ezt a kellemes utazást!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. utazni kellemes, még csak így-olvasva is,.Fantáziadús helyeken, norvég sigatagtól, a napon lógatni a lábakat:)) örömmel fogadom,hogy másoknak is tetszik, minimálisan BaGuccinak,. az meg elég :))

    OdpovedaťOdstrániť