nedeľa 8. septembra 2013

Sári néni matiné meséje.

/ mese felnőtteknek /

Hol nem volt, ott volt Sári néni matiné és árpát nevelt a szemében.Azt hitte, termőföld a bőre szőre, tisztára örült neki.A három és négyfejű sárkány megtudta és meglátogatta Sáriné matinét.Leültette a folyosóra,füstöt eresztett a torkából, matiné megijedt:mi ez?Begyulladt a torkom,-feleli a sárkány.Akkor neked nem árpára van szükség, hanem torokborogatásra.A sárkány udvariasan vicsorgott és nem is az udvaron volt.Borogatást megkapta, száraz fehér lepedőborogatást, viselte kedvesen.Komoly beszélgetésbe is eredtek sütés és főzésről.Addig, amíg szóba nem jött a császármorzsa receptje.A három és négyfejű sárkányt egy testben elöntötte az éhség.Kezdett kúszni befele a konyhába, leült, szakálkákat nyúzott a borogatásból, lepedő darabkák szanaszét...kanalat kapott a kezébe és várta a császármorzsát.De Sári néni matinénak elszabadult az idegrendszere, gyooorsan szaladt utána, hogy elkapja.De nem érte utol.Búslakodva idegrendszer nélkül ért haza, beült a sárkány ölébe és altatót kért tőle.A sárkány elénekelt egy gyönyörű katasztrófa altató nótát...Pariraririrara, parirari rara, pariraririrara parirari rara........Sári néni elszundított a gyönyörű búzaszemével, aludjatok ti is gyerekek és nagyon nagyon szép álmokat.


                                                                                  Kovács Róbert meséje

6 komentárov:

  1. Ilyen mesét én is elfogadnék,csak egy lenne a gond vele....azt hiszem,nemhogy nem ringatna álomba,de kivilágos kivirradtig nevetnék rajta:)))))))))őrült jó mese, most is potyognak a könnyeim...:))))) de nem sírok :))))))

    köszi:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ...látom, máris népszerű Szerbia és USA tájain:) Novachek úr, egy véleménynyilvánítás? pls :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. köszi a kibővitett komentárokat,és pontosan ez volt a célom. egy őrult jó mese,. remélem tetszik az olvasó tábornak:) :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. El tudnák képzelni valami metál zenével felspikkelt háttérzenét még.. Pariraririrara.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ehhez ezt a háttérzenét javaslom:

    http://www.youtube.com/watch?v=zoNbrX3lMjg

    persze mehet metál is, ha úgy tetszik :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. az elképzelések fantázia tengere nagyon széles,. metál vagy katasztrófa zene,de igazából a Heribgesdobozi kéke-ből csemeredet meg a Parirari...:))
    de szabások és vágások, tessék, mindenki muvész saját elképzelése szerint :)) köszi a komenteket:))))

    OdpovedaťOdstrániť